Roligt och enkelt julgodis

Chokladpopcorn med tranbär och kanel

Detta behöver du:

  • candy-corn-fruit-cupMörk bakchoklad 100g
  • Poppade popcorn 1L
  • Kanel 1/2tsk
  • Torkade tranbär 1dl
  • Flingsalt 1/2tsk

Såhär gör du:

1. Smält all choklad i vattenbad

2. Bland ihop chokladen med tranbären och popcornen, och lägg sedan allt detta på ett bakplåtspapper och sära även på popcornen.

3. Strö saltet och kanelen över dem och låt sedan chokladen stelna.

4. Förvara dem i rumstemperatur.

8 st ätbara julgranar

Detta behöver du:

  • Kladdkaka eller brownie på 400g
  • Kristyr
  • Strössel som gärna får vara lite olika och roliga
  • 8 Polkagrisstänger

Tillvägagångssätt:

1. Baka till kladdkakan eller brownien så som den skall bakas.

2. Skär denna sedan i 8 stycken trekanter formade som julgranar.

3. Tryck fast en polkagrisstång på varje gran så att detta blir stammen till julgranen.

4. Dekorera dem hur helst du vill!

Katalansk chokladtryffel med kanel och apelsin

Detta behöver du:

  • Grädde 4 dl
  • Apelsin 1 st
  • Mörk choklad 400 g
  • Malen kanel 1 msk
  • Glykossirap 140 g
  • Kanelstång 1 bit
  • 1 apelsin samt 1 dl strösocker att ha till toppingen

Tillvägagångssätt:

1. Börja med att göra tryffelsmeten genom att riva apelsinskalet. Lägg detta sedan tillsammans i en kastrull med alla ingredienser förutom chokladen. Koka upp det och låt det sedan stå och svalna i en timma.

2. Värm upp allting igen och sila detta sedan över chokladen. Samtidigt som du gör det så skall du röra runt försiktigt så att allting blir till en homogen smet. När det blivit till en homogen smet så skall du kyla ner smeten i ett tag.

3. Ta sedan fram smeten ur kylen och gör bollar utav den, så stora som du vill ha dem.

4. Nu är det dags för toppingen där du börjar med att skala apelsinerna för att sedan lägga dess skal i ugnen på en plåt. Dessa skall torkas på 60 grader och bli helt hårda. Mixa dessa sedan med sockret.

5. Smält choklad, rulla tryfflarna i det och rulla dem sedan i apelsinsockret.

6. Du är klar! Ät och servera dem när de är lite kylda.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *